mijn levensloop uitgebreid

Mijn levensloop
In 1961 werd ik uit Friese ouders en voorouders op Friese grond geboren, als oudste dochter in een gezin, wat uiteindelijk uit 2 dochters zou bestaan.
Ze noemden me Gonda, mijn doopnamen zijn Gooitske Geeske.
Onze voorouders waren veelal boeren, veehouders en landarbeiders.
De liefde voor de natuur zat in onze roots en werd ons met de paplepel ingegoten. De beppe (oma) waar ik naar vernoemd ben was baakster (vroedvrouw) èn naar ik pas lang na haar overlijden uit familieverhalen begreep zou je haar in een andere cultuur een soort van kruiden-medicijnvrouw genoemd kunnen hebben en blijk ik meer van haar geërfd te hebben, dan alleen haar fiere postuur en voorkomen.

Van kind af aan hield ik van de natuur. We woonden in huizen met tuinen, waarin gespeeld en gewroet kon worden. Eerst in Friesland, later in Groningen. Breed hadden we het niet, maar we verbouwden onze eigen groenten en hadden in mijn herinnering in onze tuin een rijkdom aan vruchtbomen, bloemen en planten.
We hadden een handige en hardwerkende vader en een creatieve moeder.
De uitstapjes en vakanties met ons ouderlijk gezin waren voornamelijk in binnenlandse natuurgebieden. Bos, beekjes, rivieren, meren, zee. Dan gingen we bijvoorbeeld in alle vroegte wild spotten, of we gingen vissen in gebieden waar je alleen lopend, per fiets of boot kon komen. We deden speurtochten, fietstochten en regelmatig gingen we een dagje of weekje naar de zee. Omdat ik een beweeglijk kind was en graag buiten, kwam ik in mijn jeugd wat dat betreft dus goed aan mijn trekken.
So far so good.

Vrije tijd met sport en natuur
Van jongs af aan beoefende ik diverse sporten (van turnen en zwemmen, tot volleybal, handbal en voetbal).
Naar de middelbare school was het vanuit ons dorp 15 km fietsen. 15 km heen en 15 km terug. Door zon en regen, mist, sneeuw, met tegenwind of voor de wind.
Had ik tijdens mijn kleutertijd en de lagere school periode allerlei vreemde ziektes, mijn lichaam heeft zich tijdens die middelbare school periode met veel buitenlucht en sport aardig gezond ontwikkeld. Nauwelijks nog ziek, alleen regelmatig last van mijn rug.
Ook in mijn studententijd bleef activiteit, sport en natuur een belangrijke invulling van mijn vrije tijd.
De buitenlucht, beweging en ontspanning had ik ook nodig voor mijn gevoelige natuur en mijn regelmatig overprikkelde lichaam en ‘geest’.

Toen ik in 1989 en 1992 zelf kinderen kreeg (2 jongens) nam ik die ook veel de natuur mee in.
Mijn oudste was een huilbaby, dus veel gewandeld. Op latere leeftijd dreigden mijn jongens naar mijn idee te vaak achter de computer of voor de tv te willen zitten, dus nam ik ze zoveel mogelijk mee naar buiten: boompje klimmen, hutten bouwen, speurtochten, schaatsen, zwemmen, voetballen, vissen, zeilen etc.
Als ik veel last van rug had, of later toen ik door allerlei omstandigheden in een burn-out terecht kwam: bewegen in de buitenlucht was mijn medicijn.

Tot op de dag van vandaag zoek ik mijn heil, mijn inspiratie, mijn uitlaatklep en mijn ontspanning in de natuur.
Als ik inspiratie nodig heb, als ik moe of gespannen ben, het eigenlijk te druk heb, me slap of onwel voel of als mijn lijf en leden beweging nodig hebben stap ik liefst, weer of ‘geen’ weer, naar buiten. (wandelen, nordic walk, fotografie, fietsen of andere buitenactiviteiten).

Opleiding en loopbaan
Mijn eerste weekend en vakantiebaan was in een bekende fotozaak. Daar ontstond al mijn hobby fotografie. Ik heb die eerste spiegelreflexcamera nog staan. Nu fotografeer ik graag in de natuur, of portretteer mensen in hun element.
Na mijn VWO volgde ik een opleiding richting jeugdwelzijnswerk (vanwege de creativiteit en leuke activiteiten) en startte vervolgens mijn loopbaan als groepsleidster binnen kinderopvang en later bij diverse soorten jeugdinternaten.
Binnen dit werk begeleidde ik ook al graag sport- en outdoorevenementen.

Naast al deze activiteiten was ik ook altijd zeer geïnteresseerd wat mensen (van binnen) beweegt. Psychologie had ook wel een studierichting kunnen zijn, maar ik koos liever voor een HBO ‘doe’ opleiding.
Al tijdens mijn studie en later in het werk groeide wel mijn belangstelling voor teambegeleiding en teambuilding.
In mijn verdere carrière zocht ik het richting Human Resource Management (wat een prachtige term vond ik dat) met als specialisatie arbeidstoeleiding en sociale activering.
Ik werd consulent sociale- en arbeidsactivering en begeleidde mensen op hun levensweg en richting loopbaan. Ik was een generalist en van vele markten thuis dus deze functie paste prima bij mijn veelzijdigheid.
Minder vond ik het, dat er veel te veel tijd en energie verloren ging aan rapportages en administratief werk.
In 2003 werd ik (en al mijn collega’s) vanwege een reorganisatie bij mijn toenmalige werkgever ‘gedwongen’ om te zien naar ander werk.
Gelukkig had ik een brede belangstelling, een positieve instelling en was van vele markten thuis. Daarbij was ik een doorzetter en nieuwe uitdagingen ging ik niet uit de weg.
Omdat terugkeer in mijn vak onmogelijk leek, koos ik nogmaals een nieuwe richting. Ik deed een opleiding Communicatie en vond met name in de PR en het (creatief) profileren van ondernemers en organisaties mijn passie. (foto, video, website, flyers, visitekaartjes, creatieve CV etc.)

Wat ik daarop volgende jaren het liefst had gewild was een vorm van samenwerking vinden met trainers, coaches en adviseurs in het hele spectrum van ‘zakelijke dienstverlening’ rondom bewust ondernemers. Ik had toen al een holistische, integrale, complementaire zienswijze en zocht verbinding van body, mind en spirit in werk en relaties.
d’Raadgevers Net had ik in gedachten als naam, een netwerk van raadgevers, trainers en coaches.
Daarvoor bleek de tijd toen echter nog niet rijp. Wel mocht ik diverse leraren ontmoeten uit andere culturen. Wat een verrijking en inzichten gaf dat. Jaren heb ik met en voor anderen dingen georganiseerd en in de wereld helpen zetten.

Eigen bedrijf
In 2010 startte ik mijn eigen bedrijf d’Raadgever en werd zelfstandig adviseur, trainer en coach in wat ik noemde ‘Communicatie, Creatie & Coaching’.
In de jaren daarop was ik betrokken bij diverse vernieuwende projecten.
Ik ondersteunde bij profilering, en bij organisatie en coördinatie van trainingen, workshops en evenementen.
Intussen bleef ik mezelf verrijken en verdiepen met diverse cursussen. (o.a. social media en coachen met de Tzolkin)
Ik gaf linkedIn trainingen aan pas afgestudeerden en werkzoekenden, gaf presentatie- en mindmap-trainingen en werd communicatie- en organisatie manager op een trainingscentrum voor bewustzijnsontwikkeling.
Dit leek aanvankelijk bijzonder veel op mijn droombaan (spin in het web in een trainingscentrum) maar we hadden een tijdelijke arbeidsovereenkomst die uiteindelijk geen toekomst had.
Ik kreeg de gelegenheid om een poosje rustig om me heen te kijken hoe ik mijn loopbaan verder wilde bewandelen. Dat kwam van de andere kant ook goed uit, want mijn familie behoefde steun en mantelzorg en mijn huis had onderhoud nodig.
Toen daar weer wat rust in kwam besloot ik deel te nemen aan een cursus Mind-Walk. Een geweldige combinatie van mindfulness, bewegen en ontspanning vinden in de natuur. Helemaal op mijn lijf geschreven.

In 2019 ben ik official Mind-Walk® trainer/coach geworden en breng nu als trainer/coach onder de naam ‘Mind-Walk your Nature’ en Vitaliteit Natuurlijk Gezond mensen graag in beweging en meer naar buiten.
Als zodanig kan ik mijn kennis, kunde en ervaring, mijn affiniteit met dat ‘wat mensen beweegt’ en mijn passie (mensenwerk, bewegen, natuur en ook fotografie) in een mooi dienstenpakket verpakken. Ik schuw daarin de samenwerking ook niet. Integendeel, mag ik wel zeggen. Ik ben een netwerker en verbinder en denk dat er veel winst te behalen valt door integraal samen te werken met andere trainers, therapeuten, voedingsdeskundigen etc.
Zo ben ik met onderstaande trainingen ook inzetbaar voor nader te overleggen (integrale) maatwerktrajecten voor activering, re-integratie en arbodiensten.

HR-Adviseur en Amplitiedeskundige
In 2021 heb ik mij verder gespecialiseerd als Amplitiedeskundige adviseur, trainer coach.

Als mensenmens en met mijn veelzijdige achtergrond focus ik mij als HR-adviseur, vitaliteitstrainer en coach graag op het ‘human capital’.
Op deze wijze bijdragend aan persoonlijke ontwikkeling, talentontwikkeling, positieve organisatie ontwikkeling en duurzame inzetbaarheid.

Om tot positieve resultaten te komen voor de organisatie en de medewerkers hebben we als amplitiedeskundig adviseur, trainer en coach oog en oor voor positieve gezondheid, vitaliteit, welbevinden, bevlogenheid, talentmanagement en werkinrichting van alle medewerkers in de organisatie.