d’Raadgever

*Zoek je een trainer, coach of adviseur in kader van je persoonlijke ontwikkeling, je loopbaan-, project of organisatieontwikkeling of in kader van Human Resource Management, re-integratie of ARBO?
* Zoek je iemand die je inspireert, wakker maakt en van alle kanten in beweging brengt?
*Zoek je een trainer,coach of sparring partner in kader van trainingen, activiteiten en trajecten op het gebied van gezondheid en vitaliteit voor lichaam en geest?

*en ééntje die daarbij ook graag in en met de natuur werkt?

VAN HARTE WELKOM OP MIJN PAD!

Over mij
Mijn naam is Gonda Postma, maar volgens mij ben ik op het world wide web bekender onder de naam d’Raadgever, de naam die ik heb gekozen voor het bedrijf, waarmee ik mij in 2010 heb ingeschreven bij de KvK.

d’Raadgever
In de eerste jaren van mijn ondernemerschap heb ik vooral veel coördinerend, organiserend gedaan voor trainers en teachers op het gebied van bewustzijnsontwikkeling. (communicatie, PR, fotografie, videoproductie, websitebeheer etc).
Ik maakte kennis met en leerde van wijsheiddragers uit verschillende culturen. Mensen die leven en werken in verbinding met de natuur en het universum. Eeuwenoude wijsheid van natuurvolkeren, die ik graag wil helpen vertalen naar deze tijd en ons leven hier.
Ik voelde me gedreven om een online ‘academy’ te helpen ontwikkelen om zo veel meer kennis en wijsheid beschikbaar te maken. Ik organiseerde, fotografeerde, produceerde video’s, nam interviews af, schreef blogs etc.
Ook heb ik een periode met veel plezier gewerkt als organisator en coördinator op een centrum voor bewustzijnsontwikkeling, trainingen en retreats.
Zo was ik in het begin van mijn ondernemers carrière vooral een organisator, communicatie- cq presentatieadviseur en een ‘spin in het web’.

De laatste jaren heb ik het accent in mijn werk weer meer verlegd naar mijn werk als trainer, coach, waarbij ik mensen zowel in groepen als individueel begeleid.

Overigens moet ik wel bekennen dat ik in hart en nieren een verbinder ben en nog steeds het liefst in multidisciplinair teamverband zou willen werken. Zo hoop ik ook in samenwerking met andere specialisten een bijdrage te kunnen leveren in bijvoorbeeld het ontwikkelen en begeleiden van integrale re-integratie en gezondheidszorg-trajecten.
Ik namelijk ook een achtergrond in welzijnswerk, HR en arbeidstoeleiding.

Mijn achtergrond
Friesland was de provincie waar ik in 1961 ter wereld kwam. Ureterp, een klein dorpje onder de rook van Drachten. Mijn ouders en voorouders waren friezen en ook ik voel me zo, ook al verhuisden we alm op jonge leeftijd naar de provincie Groningen, waar mijn vader als installateur en later als hoofd technische dienst ging werken op een grote instelling voor psychiatrische en zwakbegaafde mensen. Ik werd geboren als oudste dochter in een christelijk gezin. Dik twee jaar na mij werd mijn zusje geboren en daar bleef het (helaas) bij.
Na mijn christelijk basis school en VWO is mijn opleiding en werk aanvankelijk gericht geweest op sociaal-cultureel werk, jeugdwelzijnswerk, en later arbeidstoeleiding, personeelsvoorziening, re-integratie en activering.
Op mijn 20e ontmoette ik de latere vader van mijn kinderen. Op mijn 27e werd ik voor het eerst moeder, 3 jaar later voor de tweede keer. Twee jongens (inmiddels volwassen en al jaren uitwonend) hebben mijn leven verrijkt. Rond mijn 40e zijn mijn partner en ik uit elkaar gegaan, omdat we voor mijn gevoel uitontwikkeld waren samen. De koek was op en het vuur geblust. Ik zocht in mijn leven en werk in de loop der tijd meer verdieping en ook andere werkvormen.
Gaandeweg heb ik in mijn bewustzijnsontwikkeling en professie meer en meer een holistisch cq integrale kijk op mensen gekregen. Dit mede dankzij mijn contacten en samenwerking met spirituele leraren en wijzen uit diverse culturen. Zo heb ik me onder andere verdiept in wijsheid en levenswijzen van de oude Maya, shamanisme, boeddhisme en andere natuurwijsheden. Bijzonder inspirerend en vooral ook aardse ‘spiritualiteit’, waarmee ik goed uit de voeten kon.
Zo is mijn missie gegroeid om als trainer-coach deze oude kennis en wijsheden te implementeren in het eigentijdse leven en werk hier bij ons in het westen.

Mijn Levensloop en Loopbaan
Ben je benieuwd naar een uitgebreider overzicht van mijn levensloop, mijn loopbaan, mijn opleidingen, mijn kennis, vaardigheden en veelzijdige ervaring? Dan verwijs ik je graag naar de beschrijving van mijn levensweg en loopbaan
Wil je graag een overzicht van mijn CV? Klik dan HIER voor mijn LinkedIn profiel.
Je kunt natuurlijk ook rechtstreeks contact zoeken voor een kennismakingsgesprek.

Mensbeeld
Wij als mens hebben niet alleen een lichaam en worden niet alleen mentaal aangestuurd vanuit onze brein en intelligentie, maar worden ook gevormd en gedreven door onze geest, onze ziel, onze ‘spirit’, ons hart, onze passie, gevoelens en emoties.

Mijn werk
Belangrijke factor in mijn werk als trainer-coach is het begeleiden van mensen vanuit een holistisch perspectief. Of dat nu op het gebied is van persoonlijke ontwikkeling, loopbaanontwikkeling, relatie, teambuilding, management of ondernemerschap. Ik help ze graag op weg en loop een stukje met ze mee.
Het liefst werk ik met mijn cliënten in en met de natuur.
Dat kan bijvoorbeeld in de vorm van wandelcoaching en activiteiten in de natuur of met natuurlijke materialen.
Je kunt mijn passie ook terugvinden in mijn werk als vitaliteitstrainer Mind-Walk en Mind-Flow een vorm van mindful trainen waarbij we mensen letterlijk en figuurlijk in beweging brengen (outdoor & indoor) tbv gezondheid en vitaliteit.
Daarnaast ben ik fervent fotograaf en ben ik te benaderen voor het ontwerpen/begeleiden van rituelen en ceremonies.

Ter Inspiratie
Ik ben ook fervent fotograaf, dus als ik op pad ga, heb ik steevast mijn camera mee. Ik maak ook graag portretten van mensen, waarbij ik ze profileer op een plek waar ze helemaal in hun element zijn.
Verder schrijf en blog ik ook graag.

Misschien vind je het leuk te weten dat je mijn inspiratie blogs, mijn berichten en activiteiten ook kunt volgen op mijn facebookpagina’s Mind-Walk your Nature en dRaadgever.
Regelmatig post ik ook foto’s en quotes op Instagram

De naam d’Raadgever
De naam d’Raadgever is geïnspireerd op mijn verkregen spiritnaam (White Owl Woman) en twee veelbetekenende krachtdieren in diverse natuurwijze beschouwingen, die ik in mijn leven heb mogen bestuderen: De uil (wijze, raadgever) en spin (netwerker, verbinder, weefster van het levensweb c.q. het world wide web 😉 ).

Deze website:
Op deze site informeer ik je graag over mijn werk, mijn projecten, mijn diensten en mijn activiteiten als d’Raadgever.
Ook vind je hier informatie en voorbeelden m.b.t. mijn diensten als fotograaf en begeleider van ceremonies en rituelen.
Daarbij vind je op deze site meer specifieke informatie over mijn werk en activiteiten als trainer-vitaliteitscoach in het kader van Mind-Walk, Mind-Walk Your Nature en Mind-Walk voor Bedrijven. Ik heb daarmee veel affiniteit en draag die inspiratie en methode tbv leefstijl en algehele vitaliteit van mens en organisatie graag uit.

Wat kan ik voor jou betekenen?
Misschien ken je me al of heb je al veel over mij en mijn werk gehoord.
Hopelijk heb je in ieder geval een goede indruk daarvan gekregen op deze webpagina of via de social media.
En ook als je het allemaal niet precies weet, maar er ‘iets’ roept of resoneert, ga het avontuur aan en zoek contact.
Mensen uit mijn netwerk kunnen bevestigen dat ik aardig wat kennis, wijsheden, ervaring en gereedschap heb weten te verzamelen in mijn leven. Daarmee ben ik je graag van dienst.
Best mogelijk dat ik je op één of andere manier kan helpen, supporten, wegwijzen of doorverwijzen.
Want, zoals ik al schreef, ik ben van het samenwerken en de integrale zorg en welzijn trajecten en een aardig netwerk daarin van d’Raadgevers (adviseurs, trainers, coaches, therapeuten etc) heb ik ook.

Uitnodiging: zoek contact
Wordt je blij of nieuwsgierig van wat je hier leest en wil je graag weten of ik iets voor jou zou kunnen betekenen?
Dan is de eerstvolgende stap voor jou om contact te maken.
Ik zie je bericht graag tegemoet.
Mijn gegevens kun je vinden op pagina Contact

Gonda Postma | d’Raadgever
adviseur, trainer, coach
E: draadgever@gmail.com

LinkedIn CV

* Mind-Walk Your Nature
* Mind-Walk Voor Bedrijven
* Fotografie
* Designing Ritual & Ceremony
* d’Raadgevers Net